"Sentimentul meu este ca Ucraina, Malaezia și Olanda s-au înțeles sa pastreze tacerea în privința probelor de care dispun", a spus fostul expert CIA, într-un interviu acordat postului televiziunii publice Rossia-24.

"De ce s-ar pastra tacerea? Banuiesc ca SUA și Rusia stiu foarte bine ce s-a întâmplat. Posibil sa stie și Petro Poroșenko, precum si consilierii acestuia. Sau poate nu. Nu știu câte detalii cunosc ei in legatura cu ceea ce faceau sistemele de aparare aeriana și avioanele ucrainene de luptă Su-25 in zona" în care s-a produs tragedia de la 17 iulie, a declarat McGovern.

"Este nevoie de răspunsuri la toate aceste întrebări", a subliniat el, amintind, in context ca, la numai cateva zile de la dezastru, secretarul de stat american John Kerry a aratat acuzator cu degetul spre Rusia.

Potrivit raportului preliminar publicat marti de Olanda, experții au confirmat ca aeronava s-a dezintegrat în aer din cauza unor "daune structurale cauzate de acțiunea externă a numeroase obiecte cu înaltă energie", dar sursa acestor obiecte nu a putut fi stabilită.