Banca Comercială Română (BCR) oferă clienţilor cu credite imobiliare şi celor cu împrumuturi cu garanţie ipotecară posibilitatea de a beneficia de o dobândă mai bună, echivalentă cu media pieţei în acest moment - 4,95% pe an, precum şi posibilitatea de a avea 5 ani dobândă fixă la rate, au anunţat reprezentanţi ai băncii.

Ulterior dobânda va fi calculată după formula EURIBOR + 3%. Pentru creditele de consum cu ipotecă dobânda va fi mai mare cu 1%.

Oferta este adresată tuturor celor au un credit imobiliar sau ipotecar, de consum cu ipotecă în derulare.

'Echilibrul între rezultatele financiare şi relaţia cu clienţii este starea de normalitate către care ne îndreptăm. Suntem o bancă diferită faţă de acum trei ani, avem o nouă filozofie de business, şi acest lucru se vede în măsurile pe care le luăm. BCR îşi ia angajamentul să fie un partener pe termen lung pentru clienţi şi să se adapteze, inclusiv prin găsirea soluţiilor comerciale cele mai potrivite, provocărilor contextului economic. Am început prin a ne asculta mai bine clienţii şi am creat o unitate specială dedicată îmbunătăţirii experienţei clienţilor. Am lucrat în permanenţă la îmbunătăţirea cunoştinţelor de educaţie financiară a clienţilor noştri, şi am încununat aceste eforturi cu lansarea unui Ghid de Creditare Responsabila, pe care l-am făcut în parteneriat cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare şi pe care l-am distribuit astăzi în câteva sute de mii de exemplare', a declarat Dana Demetrian, Vicepreşedinte Retail&Private Banking, BCR, într-un seminar financiar-bancar, la finele săptămânii trecute.

Pentru clienţii BCR, pe lângă reducerea de peste 20% a ratei lunare de plată, banca oferă un flux rapid de aprobare, cu documentaţie simplificată, într-un singur drum la bancă, comisioane zero şi asigurarea de viaţă gratuită pe întreaga durată a creditului.

'Mai facem un pas, probabil cel mai imporant în relaţia cu clienţii noştri de până acum, şi le oferim, proactiv, celor care au arătat bună-credinţă şi interesul pentru un parteneriat pe termen lung cu banca, plătindu-şi ratele la timp, posibilitatea de a beneficia de rate reduse cu până la 30% cu o singură vizită la bancă, fără o analiză suplimentară a veniturilor sau a garanţiilor', a arătat Dana Demetrian.

Pentru a beneficia de această ofertă, clienţii BCR cu credite ipotecare sau garantate cu ipotecă, trebuie să se adreseze băncii - prin contact center la numărul 0800.801.227 sau în unităţile bancare, la consilierii specializaţi.

Pentru scurtarea timpului de aprobare, banca a contractat notari publici, care vor fi disponibili în unităţile băncii pentru a facilita semnare tuturor documentelor necesare.

Oferta băncii include şi o asigurare de viaţă gratuită pe perioada de derulare a creditului.

BCR dă un exemplu de calcul. Un client are un credit de 51.250 de euro, din noiembrie 2007, pe 30 de ani. El mai are de plătit 269 de rate. Rata actuală a dobânzii este de 10,10%. În prezent, acesta plăteşte 403 de euro pe lună. După acceptarea noii oferte a BCR (dobânda de 4,95%), clientul va plăti 264,5 euro pe lună, scrie agerpres.