Potrivit presei americane, dupa Microsoft si Apple, a venit randul EADS sa ajunga tinta hackerilor. Dezvoltand subiectul, publicatia germana Der Spiegel afirma, la randul ei, ca fabricantul european de avioane si echipamente de aparare a fost, in 2012, victima mai multor atacuri informatice lansate din China.

Intr-un interviu acordat agentiei Reuters, un purtator de cuvant al EADS a confirmat aceasta informatie, grabindu-se insa sa minimizeze gravitatea acestei agresiuni cibernetice, pe care a catalogat-o drept „atacuri standard”. In egala masura, a fost piratat si sistemul informatic al siderurgistului german ThyssenKrupp.

Potrivit publicatiei germane, atacurile au fost lansate din China, acuzata, este adevarat, in utimele saptamani, ca practica spionajul cibernetic la scara globala. Un raport elaborat de societatea privata Mandiant afirma ca guvernul chinez a pus la punct o strategie de piratare de informatii prin intermediul unei structuri militare specifice.

Astfel, ar fi fost recoltate sute de date de la 141 de mari companii, considerate strategice. Cu alte cuvinte, valoarea acestor informatii reprezinta potentiale investitii de zeci de miliarde de dolari in dezvoltare. China a dezmintit categoric toate aceste acuzatii. Ministrul chinez al apararii a declarat ca armata tarii sale nu s-a ocupat niciodata de asemenea activitati.