Marsh si colegii lui au descoperit cel mai neobisnuit sistem stelar, ale carui "jumatati" intretin cele mai ostile relatii. Considerata anterior o stea variabila, AR Scorpion straluceste cu intermitente, precum un far, aprinzandu-se in toate culorile razelor electromagnetice si modificandu-si viteza de deplasare la fiecare aproximativ doua minute.

Dupa cum au aratat insa studiile ulterioare, AR Scorpion este format din noua stele deosebit de neobisnuite - o planeta pitica alba, mai mica, si una rosie, ceva mai mare. Prima se roteste pe o orbita stransa in jurul celei de-a doua, efectuand o rotatie completa in patru ore si jumatate. In plus, pitica alba se invarte cu o viteza foarte mare in jurul axei sale si dispune de un foarte puternic camp magnetic, gratie caruia ea lanseaza periodic impulsuri de unde radio si particule incarcate electric.

Din cand in cand, axa acestei stele ajunge sa fie indreptata spre "fratele mai mare". Prin urmare, la fiecare doua minute pitica rosie nimereste sub "tirul" surorii albe, participand la un fel de razboi al stelelor.

Potrivit astronomii, fenomenul este unic. Oricum, pana acum expertii nu au mai intalnit asa ceva. Mai mult, oamenii de stiinta nu inteleg de unde provine forta de radiatie a acestor planete, care este de zeci de ori mai mare decat valorile prognozate.