'În 2015, cele 15 birouri din reţeaua RE/MAX România aflate în oraşele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistriţa, Braşov, Suceava, Bacău, Sibiu şi Bucureşti au intermediat în jur de 300 de tranzacţii. Birourile din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Braşov au fost cele care au avut cele mai multe intermedieri, acest lucru datorându-se atât potenţialului, dar şi faptului că birourile din aceste oraşe erau deschise de mai mult de un an şi aveau deja o tradiţie în zonă', a declarat Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România.

Potrivit diurectorului RE/MAX România, 80% din tranzacţiile încheiate anul trecut au fost reprezentate de vânzări, iar restul de 20% au reprezentat sectorul închirierilor. Raportat la tipul de proprietăţi tranzacţionate, 80% au fost pe segmentul rezidenţial, având o evoluţie pozitivă în anul anterior. Restul au fost reprezentate, în proporţie de 15%, de proprietăţi office şi comerciale, iar 5% de terenuri, se arată în comunicatul preluat de agerpres.

'În ceea ce priveşte proprietăţile rezidenţiale tranzacţionate de birourile RE/MAX, 75% au reprezentat apartamente, iar restul de 15% case cu o valoare peste media pieţei', a subliniat Răzvan Cuc.

RE/MAX România a înregistrat anul trecut o serie de tranzacţii importante, printre acestea numărându-se un teren dedicat unui proiect de dezvoltare imobiliară în valoare de peste un milion de euro, situat în zona Clujului, care a fost deja cumpărat de un dezvoltator imobiliar. De asememnea, compania a gestionat în 2015 vânzarea mai multor locuinţe cu o valoare de peste 500.000 de euro.

Alt proiect interesant pentru RE/MAX România a fost vânzarea, în parteneriat cu RE/MAX Austria, a unui apartament de două camere în Viena, în valoare de 435.000 euro. Acesta a fost cumparat de un client român, iar întregul proces a durat aproximativ două luni.