Raportul a fost redactat de către Corpul de Control al premierului după verificări efectuate la Ministerul Dezvoltării, Autoritatea Naţională pentru Turism, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi Compania Naţională a Imprimeriilor "Coresi", în legătură cu încheierea, modificarea şi încetarea raporturilor comerciale dintre aceste entităţi şi SC Realitatea Media SA.

În nota de control se arată că acţiunea de verificare a fost iniţiată din dispoziţia prim-ministrului şi a avut la bază informaţiile publice conform cărora "Statul datorează bani Realităţii Media".

Raportul a fost transmis, miercuri, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, pentru "analiză şi dispunerea măsurilor legale care se impun".

Societatea Realitatea Media se află în insolvenţă, precizeaza Mediafax.

Guvernul a aprobat recent o ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, că licenţa audiovizuală a televiziunilor şi radiourilor aflate în insolvenţă va fi suspendată de către CNA până la data confirmării planului de reorganizare pentru societăţile care deţin aceste licenţe.

După aprobarea acestei ordonanţe, Realitatea Media a arătat că are de încasat diferite sume de bani de la unele instituţii publice.