Cooperativa se află la mai puţin de 30 de km de Bucureşti, în localitatea Vărăşti din judeţul Giurgiu, şi însumează 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o producţie anuală de 5.000 de tone de legume - roşii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, ţelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuştean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ştevie.

Carrefour a construit în Vărăşti un depozit de 300 mp pentru legumele producătorilor locali, care sunt transportate la depozitul central şi distribuite către magazinele Carrefour, a precizat Silviu Diaconu, director achiziţii legume-fructe Carrefour România. Retailerul pune la dispoziţia producătorilor lădiţe din plastic, pliabile şi returnabile, iar etichetele de preţ la raft vor fi inscripţionate cu zona de provenienţă, astfel încât clienţii să devină parte activă a lanţului comercial, susţinând direct, prin cumpărarea produselor, cooperativa agricolă.

"Una din cele mai mari provocări pentru agricultorii români în acest moment este lipsa logisticii, a organizării şi a unei pieţe de desfacere care să preia producţia în proporţie de 100%. Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti este răspunsul la această problemă, pentru că ne permite să ne concentrăm pe recoltă, productivitate şi pe calitatea produselor, adică pe ce ştim noi să facem mai bine. De restul se ocupă Carrefour", a spus Costel Buturugă, membru fondator al cooperativei.

Grupul Carrefour operează în România 290 de magazine, dintre care 32 de hipermarketuri, mentioneaza agerpres.