Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri a precizat că modulele de display, chipurile de memorie, camerele şi alte componente vor fi scoase din telefoanele Galaxy Note urmând a fi vândute sau reciclate.

Tot în încercarea de a reduce risipa, Samsung a început să vândă 400.000 de exemplare de telefoane Galaxy Note FE, o versiune recondiţionată a Galaxy Note 7, în Coreea de Sud. Galaxy Note FE au o baterie cu capacitate mai mică pentru a răspunde la îngrijorările privind securitatea telefoanelor Galaxy Note 7.

În luna octombrie a anului trecut, la două luni de la lansarea pe piaţă a telefonului Galaxy Note 7, grupul sud-coreean Samsung a decis să oprească producţia şi vânzarea acestui dispozitiv din cauza unor defecte susceptibile să provoace o explozie. De asemenea, Samsung a cerut tuturor celor care deţin o "phableta" (terminal de talie medie între smartphone şi tabletă n.r.) Galaxy Note 7 să înceteze imediat să o utilizeze.

Criza Galaxy Note 7 a fost unul din cele mai costisitoare scandaluri din istoria companiei Samsung, costând compania peste cinci miliarde de dolari. Companiile aeriene au interzis accesul la bord al pasagerilor care aveau un Galaxy Note 7 şi milioane de exemplare din acest telefon au fost returnate producătorului, scrie agerpres.