Reckitt Benckiser, care produce printre altele prezervativele Durex, tabletele Nurofen şi deodorantele Air Wick, a precizat că s-a oferit să plătească 90 dolari în numerar pentru fiecare acţiune Mead Johnson, o primă de 29,5% faţă de preţul înregistrat de acţiunile Mead Johnson la închiderea şedinţei de miercuri.

Grupul britanic a mai spus că se aşteaptă să finanţeze această tranzacţie din fondurile proprii şi datorii. "Părţile sunt angajate în prezent în proceduri de due diligence şi discuţii", a informat Reckitt Benckiser într-un comunicat.

Mead Johnson, care produce o gamă largă de lapte praf comercializată sub marca Enfamil şi suplimente nutriţionale pentru copii vândute sub numele Sustagen, era considerată de multă vreme o ţintă de preluare pentru giganţii din domeniul alimentelor Danone sau Nestle în timp ce Reckitt Benckiser nu era considerat un cumpărător evident având în vedere că nu este prezent pe piaţa alimentelor pentru copii iar operaţiunile sale din domeniul alimentelor sunt foarte mici. Cu toate acestea, analiştii cred că accentul pus de Reckitt Benckiser pe produsele de îngrijire a sănătăţii precum şi prezenţa importantă a Mead Johnson pe pieţele din America Latină şi Asia, regiuni cu o creştere rapidă a populaţiei, fac din aceasta din urmă o ţintă bună de preluare, precizeaza agerpres.

Mead Johnson a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de dolari şi un profit net de 545 milioane de dolari şi aproape jumătate din vânzările sale sunt realizate în Asia. Comparativ, Reckitt Benckiser a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri anuală de 8,87 miliarde de lire sterline.