Pentru respectivul sondaj, postul Radio 4 al BBC a selectat o sută de femei considerate 'cele mai influente' sau puternice din Marea Britanie. Pe locul patru în clasamentul rezultat se situează judecătoarea de la Curtea Supremă, Brenda Hale, urmată de preşedinta grupului Shine, Elisabeth Murdoch.

În ciuda imensei popularităţi de care se bucură, ducesa de Cambridge nu figurează pe această listă. 'Am avut în vedere ca sursa de putere a majorităţii femeilor de pe listă să rezide în faptul că au ajuns într-un post unde pot exercita un anumit control în politică, într-o funcţie de conducere sau într-o poziţie influentă', explică ziarista Eve Pollard, care a participat la elaborarea listei.

Ea este de părere că în această ierarhie ar fi trebuit incluse şi acele persoane care 'au capacitatea de a schimba modul în care gândim despre noi'. 'În mod inevitabil nu toată lumea este pe deplin de acord cu opţiunile noastre. Există şi omisiuni în listă. De exemplu, am avut multe discuţii despre ducesa de Cambridge. Este ea influentă? Da, enorm. Este ea puternică? Încă nu', detaliază ziarista.

Potrivit unor date furnizate de BBC în anul 2012, mai puţin de o treime din poziţiile cele mai influente din Marea Britanie sunt ocupate de femei. Pe ansamblul celor 11 sectoare analizate, femeile ocupă 30,9% din posturile ce presupun o vastă putere, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.