'Regina este îndurerată de moartea baronesei Thatcher şi Majestatea Sa va trimite un mesaj privat de solidaritate familiei sale', se menţionează în comunicat.

Margaret Thatcher, care a condus executivul de la Londra între anii 1797 şi 1990, a încetat luni din viaţă la vârsta de 87 de ani după ce a suferit un atac cerebral. Ea suferea de Alzheimer şi trăia de mai mulţi ani retrasă într-o casă din centrul Londrei, iar de ceva timp nu a mai fost văzută în public.

Premierul britanic, David Cameron, a decis, la randul sau, să-şi scurteze turneul european şi să revină la Londra, anulând vizita pe care urma să o efectueze în Franţa, ca urmare a decesului fostului prim-ministru conservator Margaret Thatcher, care a condus executivul britanic între anii 1979 şi 1990.

'Am pierdut un mare lider, un mare premier', a afirmat Cameron la puţin timp după ce a aflat vestea încetării din viaţă, în urma unui atac cerebral, a celei cunoscute drept 'Doamna de fier', a spus Cameron, relateaza Agerpres in pagina electronica.