Prezent la Hay Festival din Ţara Galilor, Mendes a pus capăt speculaţiilor asupra posibilităţii de a regiza şi următoarele două filme alei seriei. ''A fost o aventură incredibilă, am îndrăgit fiecare secundă din aceasta'', a declarat regizorul de 50 de ani celor prezenţi, menţionând: ''cred că este timpul pentru altcineva''.

Totodată, în ce priveşte rolul agentului secret, actorul britanic Daniel Craig a declarat că nu îşi mai doreşte să joace rolul faimosului spion, pe care l-a interpretat deja în patru filme, incepand cu pelicula Casino Royale (2006). Fanii seriei au avansat mai multe propuneri pe internet şi reţelele de socializare, printre care Idris Elba, Tom Hardy, Tom Hiddleston sau chiar actriţa Gillian Anderson din seria X-Files, internauţii postând pe Twitter o imagine cu actriţa americană într-un un poster al unui film al seriei.

Regizorul Sam Mendes a mai dat asigurări, cu acelaşi prilej, că nu are niciun fel de influenţă asupra desemnării viitorului actor care să interpreteze rolul principal pentru următoarele două filme ale seriei. Decizia respectivă îi aparţine producătorului general al francizei Barbara Broccoli, a mai spus Sam Mendes, care a obţinut un Oscar şi un Glob de Aur pentru filmul ''American Beauty'', informeaza agerpres.