'Vreau să-i amintesc domnului Tăriceanu, cu tot respectul, că două congrese, Congresul PNL şi Congresul PSD, au votat în unanimitate susţinerea lui Crin Antonescu pentru candidatura la preşedinţia României. Va mai fi un Congres şi pe 22 februarie. Dacă domnul Tăriceanu doreşte să candideze la preşedinţia partidului, dacă va câştiga, atunci va fi cu siguranţă nominalizat şi la Preşedinţie. Dacă nu, ar trebui să se comporte ca un lider politic responsabil. Dacă face aceste afirmaţii doar pentru a încerca să iasă în evidenţă, îmi pare rău să o spun, nu-i nicio diferenţă între dumnealui şi domnul Ludovic Orban', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele liberal, Relu Fenechiu.

El a subliniat totodată că, în baza acordului Uniunii, Congresele celor două partide sunt forurile care stabilesc prezidenţiabilul şi ''nu propunerile fostului lider al PNL, Călin Popescu- Tăriceanu''. De asemenea, vicepreşedintele PNL a punctat că un partid politic se restructurează atunci când este în opoziţie şi nu după ce a ajuns la guvernare.

'Îmi pare rău că după 22 de de politică domnia sa (Călin Popescu Tăriceanu - n.r) face afirmaţii pe care le-ar face un nou intrat în politică. După ce ai ajuns la guvernare, a-i alunga pe oamenii care au muncit să ajungi la guvernare spunând că deschizi porţile pentru oameni noi, înseamnă bătaie de joc faţă de oamenii din partid. De regulă un partid se restructurează când e în opoziţie, nu atunci când este la guvernare. Atunci când eşti la guvernare permanent se găsesc cohorte de inşi care să se alăture partidului spunând cât de mult iubesc ei liberalismul', a spus Fenechiu.

Acesta îi aminteşte senatorului Călin Popescu-Tăriceanu că la ultima Delegaţie Permanentă nu a reuşit să îi prezinte soluţii şi argumente viabile la propunerile sale.

'În momentul în care a declarat că doreşte măsuri economice serioase, l-am invitat la o discuţie la care au participat vreo 50-60 colegi din PNL. La sfârşitul discuţiilor nu a reuşit să-mi dea niciun argument împotriva propunerilor pe care eu le-am făcut. Cred că pentru colegii de partid ar fi o supărare să uităm de realizările domnului Tăriceanu pe vremea când era prim-ministru dar să-şi amintească de el ca de un 'Gică contra' în PNL', a declarat deputatul Fenechiu, liderul filialei judeţene a PNL.

Declaraţia lui Fenechiu vine după ce în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri, senatorul liberal Călin Popescu-Tăriceanu a propus organizarea unui scrutin intern în cadrul PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.