Funcţionează, este dovedit ştiinţific, relatează revista Demoiselle.ro. Dieta ketogenica pare a fi remediul minune. Şi principiile ei sunt cunoscute de câteva mii de ani!

La fel de adevărat este că dieta keto este foarte controversată în lumea medicală. Scepticii susţin că ar fi o dietă periculoasă pentru organism, că această dietă pune presiune ridicată pe rinichi, că nivelul colesterolului creşte periculos sau că se creează dezechilibre majore. În realitate, din fericire, lucrurile nu stau tocmai aşa.

Generalităţi

Să o luăm cu începutul: Deşi principiul dietei ketogenice este cunoscut încă din antichitate, aceasta a fost introdusă pe scară largă în anul 1920 ca tratament pentru bolnavii de epilepsie.  A fost utilizată timp de două decenii, perioada sa de glorie apunând odată cu apariţia tratamentelor medicamentoase antiepileptice.

Din fericire, în ultimii 15 ani aceasta a recaptat atenţia comunităţii medicale, în principal datorită eficacităţii sale în lupta împotriva obezităţii.

 

Principiile dietei ketogenice

Dieta ketogenica este o dietă foarte săracă în carbohidraţi (aportul maxim de zaharuri fiind situat la un prag maxim de 40-50 de grame/zi), bogată în grăsimi, având multe asemănări cu dietă dukan.

 

Citeşte restul articolului pe Demoiselle.ro