La rândul său Renault, criticat pentru că unele din modelele sale au depăşit normele de emisii de CO2 şi oxizi de azot, a promis luni seară că, în următoarele săptămâni, va prezenta un plan tehnic privind reducerea diferenţelor între emisiilor vehiculelor sale în condiţii reale şi cele din normele de omologare.

'Renault s-a angajat să recheme în service peste 15.000 de vehicule pentru a le verifica şi a le regla în mod corect astfel încât sistemul de filtrare să funcţioneze în toate condiţiile de temperatură', a declarat marţi Segolene Royal pentru postul radio RTL. 'Noile autovehicule trebuie să respecte normelor iar lucrurile pot fi corectate rapid deoarece pentru a regla în mod corect un motor este nevoie de o jumătate de zi', a adăugat Segolene Royal.

Guvernul francez a înfiinţat o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, după ce grupul german Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante.

Săptămâna trecută, Guvernul francez a anunţat că 11 vehicule, provenite atât de la producători francezi cât şi internaţionali, au fost testate iar rezultatele au arătat că niciun alt producător, în afară de Volkswagen, nu a utilizat un software care să falsifice rezultatele testelor de poluare. Însă rezultatele au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte automobile produse de constructori străini, depăşesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon şi oxizii de azot, relateaza agerpres.