"Desigur, vom analiza reacţia pieţei la această operaţiune, dar Renault este pregătit să achiziţioneze acţiuni noi de până la 25 miliarde de ruble", a afirmat Denis Le Vot. Deşi AvtoVAZ nu a precizat condiţiile emisiunii de acţiuni, pe baza capitalizării de piaţă actuale a companiei, de 17 miliarde de ruble (262 milioane de dolari), capitalul AvtoVAZ ar putea creşte cu până la 250%.

Planificata emisiune de acţiuni face parte dintr-un plan pe termen lung, a explicat Sergei Skvortsov, preşedintele Consiliului de Administraţie al AvtoVAZ. "În total, compania va emite acţiuni de 85 miliarde de ruble (1,3 miliarde de dolari). O decizie suplimentară, care ar putea presupune conversia datoriei companiei, ar urma să fie anunţată la începutul lui 2017", a spus  Skvortsov.

În 2015, AvtoVAZ a raportat pierderi record de 74 miliarde de ruble (1,1 miliarde de dolari). La 30 iunie 2016, datoria totală a companiei se ridica la 97 miliarde de ruble (1,5 miliarde de dolari), după noi pierderi de 27,2 miliarde de ruble (421 milioane de dolari) în primul semestru din acest an. Anul viitor, AvtoVAZ ar putea începe producţia unor noi modele, iar stabilizarea pieţei auto ruse ar putea ajuta compania să-şi îmbunătăţească performanţele financiare şi să revină pe profit.

Duster, Logan şi Sandero s-au situat în iulie în topul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia, conform datelor publicate recent de Association of European Businesses (AEB), însă livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare pe această piaţă au scăzut cu 16,6%, la 109.410 unităţi, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia şi al deprecierii rublei, mentioneaza agerpres.