Săptămâna trecută, Guvernul francez a anunţat că 11 vehicule, provenite atât de la producători francezi, cât şi internaţionali, au fost testate, iar rezultatele au arătat că niciun alt producător, în afară de Volkswagen, nu a utilizat un software care să falsifice rezultatele testelor de poluare. Însă, rezultatele au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte automobile produse de constructori străini, depăşesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon şi oxizii de azot, scrie agerpres.

Miercuri, ministrul francez al Ecologiei şi Transporturilor, Segolene Royal, a declarat că şi alţi producători auto ar fi putut depăşi nivelul emisiilor poluante. "Există, de asemenea, alte branduri care au depăşit limitele. Scopul meu este să mă asigur că toate companiile respectă standardele şi motoarele sunt reglate pentru a proteja sănătatea cetăţenilor francezi", a afirmat Segolene Royal.

Thierry Bollore, directorul Renault responsabil pentru competitivitate, a anunţat marţi că producătorul auto francez va prezenta în martie măsuri de reducere a emisiilor poluante de oxid de azot în condiţii reale de la modelele diesel de ultimă generaţie. Ajustările ce vor fi efectuate la motoare, care vor fi livrate sub forma unei modernizări a softului, vor fi disponibile pentru vehiculele echipate cu motoare diesel Euro 6, le-a declarat jurnaliştilor Bollore, la sediul companiei din Paris.

Rezultatele preliminare ale testelor au arătat că emisiile vehiculelor produse de Renault şi de alţi producători auto străini depăşesc limitele, a anunţat, săptămâna trecută, Segolene Royal. În cadrul investigaţiilor, ofiţerii antifraudă au efectuat săptămâna trecută o serie de percheziţii la birourile Renault, iar dezvăluirea acestor percheziţii a dus joi la căderea cu până la 22% a cotaţiei acţiunilor Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.