Extinderea lanţului de magazine la 400 de unităăţi va fi sărbătorită la finalul acestei săptămâni, în perioada 14-15 mai, pe esplanada Palatului Culturii din Iaşi.

'Este deja tradiţie ca reţeaua să marcheze momentele când se împlineşte cu încă 100 de magazine. Inaugurarea magazinului Profi 200 a fost celebrată la Bucureşti, în 2013, prin construirea primului magazin din gheaţă din lume, eveniment a cărui faimă a depăşit cu mult graniţele ţării. Anul trecut, apariţia magazinului 300 a fost marcată la Timişoara prin ridicarea Oraşului Profi, loc unde timp de două zile mii de localnici, de la copii de grădiniţă şi până la pensionari, au participat la evenimente deosebite, create anume pentru ei', menţionează un comunicat al companiei, preluat de agerpres.

'De această dată am ales Iaşiul pentru a ne onora clienţii şi partenerii printr-o sărbătoare, să ne bucurăm împreună cu ei de apropiata inaugurare a magazinului Profi cu numărul 400. Şi pentru că Oraşul Profi este o formulă de mare succes, am hotărât să le oferim şi locuitorilor din nordul Moldovei posibilitatea să trăiască o astfel de experienţă,' a declarat Daniel Cîrstea, directorul general Profi Rom Food.

Oraşul Profi are şcoală, primărie, han, poştă, punct medical şi, nu în ultimul rând, o scenă. La Şcoala Profi există un colţ pentru 'face painting', cabină pentru fotografii  la minut prelucrate digital cu teme Profi, ateliere de creaţie, chimie, fizică şi percuţie, o bibliotecă Profi precum şi jocuri cu personaje de poveste, coordonate de un maestru de ceremonii.

La 'primărie', adulţii vor primi buletine de cetăţean al Oraşului Profi şi, dacă doresc, chiar se pot căsători pentru o zi în ceremonii oficiate de mascota Profi.