Autorii studiului au analizat biografiile a 474 de jihadisti inrolati si provenit din 25 de tari ale lumii. Cercetatorii americani au incercat sa inteleaga cine sunt acei oameni si care a fost motivul pentru care au venit in Orientul Mijlociu pentru a se alatura Statului Islamic. Ei au fost surprinsi sa descopere un numar foarte ridicat de femei care intra in randurile SI.

"Un numar fara precedent de femei s-au dus acolo, in special dintre cele care au primit o buna educatie", subliniaza vicepresedintele New America, Peter Berger.

In cazul femeilor, varsta medie este de 21 de ani, in cel al barbatilor, de 25. In acelasi timp, 20% dintre strainii care adera la Statul Islamic nu au implinit 18 ani.

Potrivit studiului, SI a reusit sa recruteze adepti, inclusiv pentru ca ei angajeaza familii intregi, carora le ofera condtii de viata pe teritoriul controlat de gruparea islamista. In acelasi timp, cercetatorii au constatat un nivel ridicat de mortalitate printre voluntarii care au aderat la SI. Aproape 40% dintre cei a caror biografie a fost analizat au fost ucisi.

Statisticile arata ca SI recruteaza cu precadere din Belgia, Franta si Marea Britanie. In aceasta situati, Berger s-a aratat ingrijorat de faptul ca Franta, in opinia lui, nu a reusit sa rezolve probleme de integrare a populatiei musulmane.