Cererea de oferte pentru vacanţele de Revelion a crescut cu 25% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în topul preferinţelor românilor aflându-se în continuare destinaţii europene, precum Amsterdam, Praga sau Berlin. Totodată, numărul celor care solicită sejururi în destinaţii atipice a crescut cu aproximativ 10% în ultimul an.

'Europa, în schimb, datorită tarifelor atractive, atrage mai multe categorii de public - tineri, cupluri, familii, chiar şi seniori, însă durata vacanţei se rezumă la maximum cinci nopţi, cu mic dejun inclus. De altfel, pentru ei, cina de Revelion este opţională', a declarat Remus Vişan, director general Paravion.

În ceea ce priveşte bugetele alocate, reprezentantul companiei afirmă că, pentru vacanţele de pe continent, românii achită în medie 650 euro de persoană, în timp ce ofertele pentru Asia sau Africa depăşesc 1.000 euro de persoană, suma care include bilete de avion, transferurile de la aeroport-hotel şi retur, dar şi cazarea cu demipensiune sau all inclusive.

'Până la acest moment, cea mai costisitoare vacanţă de Revelion aleasă de un român a avut o valoare de 2.000 euro de persoană, având destinaţia Bali. Clientul a ales servicii all inclusive la un hotel de cinci stele şi o cazare de şapte zile. Costul a fost achitat integral, iar oferta a fost achiziţionată în luna septembrie pentru două persoane', a afirmat Remus Vişan.

Pe loc secund în topul celor mai scumpe vacanţe se află şi un sejur de şapte zile în Mauritius, pentru care a fost achitată suma de 1.800 euro/ persoană, fiind urmată de o ofertă pentru Maldive - 1.400 euro/persoană pentru şapte zile. La polul opus, reprezentantul Paravion menţionează vacanţele în Roma cu doar 220 euro/persoană pentru cinci zile, dar şi cele în Praga - 400 euro/persoană şi Barcelona - 550 euro/persoană, tot pentru cinci nopţi de cazare, la un hotel de trei stele.