Evenimentul urmează unei ample campanii şi coincide cu cea de-a 50-a aniversare a filmului "Cleopatra", ai cărui protagonişti au fost Richard Burton şi Elizabeth Taylor şi care a însemnat debutul poveştii lor de iubire în viaţa reală, informează bbc.co.uk.

În prezent, mai mult de 2.400 de celebrităţi au o stea pe Hollywood Walk of Fame, printre care Ray Milland, Sir Anthony Hopkins, Sir Tom Jones, toţi trei originari din Ţara Galilor.

Anna Martinez, reprezentantă a Camerei de Comerţ de la Hollywood, care acordă stelele, consideră că locul în care va fi amplasată steaua lui Richard Burton, lângă cea a lui Liz Taylor, "este perfect", deoarece nu puţini sunt aceia care îşi amintesc numele celebrului actor în combinaţie cu cel al actriţei.

"Oamenii nu şi-l amintesc drept cel care l-a întruchipat cel mai bine pe Winston Churchill, rol considerat una dintre cele mai bune performanţe actoriceşti ale sale, şi este interesant modul în care, deşi nu a fost premiat cu niciun Oscar, a fost ales momentul aniversar pentru a i se acorda această stea", spune Martinez. "Există încă o nostalgie pentru actorii de la Hollywood", a continuat aceasta.

Burton, fiul unui miner din Oxford, era un actor de teatru faimos atunci când a cunoscut-o pe Taylor, la rândul ei celebră în roluri de cinema. Curând, ei au devenit unul dintre cele mai celebre cupluri, atât în faţa, cât şi în spatele camerei de filmat. Cei doi au mai avut interpretări notabile în filme precum "Îmblânzirea scorpiei" şi "Cui i-e frică de Virginia Woolf?".