In comunicatul publicat in acest sens, autoritii precizeaza ca dorinta lor este ca Ucraina sa devina un stat cu adevarat democratic, unde sa fie respectate dreptul la proprietate, protectia sociala si libera concurenta.

Dar, subliniaza semnatarii documentului, „pentru asta este nevoie de reforme, de implementarea unor mecanisme de stat eficiente, care sa asigure, printre altele, o transparenta totala”. „SCM este gata sa ajute la aplicarea noului sistem de coordonate si sa o respecte. Vom contribui la realizarea acestui obiectiv de dragul bunastarii Ucrainei”, incheie comunicatul.

Rinat Ahmetov a fost unul dintre principalii sponsori ai campaaniei prezidentiale a lui Viktor Ianukovici, demis de parlamentul de la Kiev si care, in momentul de fata, pare de negasit. Fondator al holdingului SCM, care numara peste 100 de intreprinderi care lucreaza in diferite domenii de activitate, de la minerit si metalurgie, la sectorul bancar, imobiliare si mass-media, Ahmetov detine o avere estimata la 16,4 miliarde de dolari.