În 2014, actorul a jucat în 'Chef' şi 'The Judge', ultimele două pelicule care nu au avut legătură cu producţia cu supereroi Marvel. Studioul Universal va filma 'The Voyage of Doctor Dolittle', care îl va avea ca regizor pe Stephen Gaghan ('Gold', 2016) şi după un scenariu semnat de Tom Shepherd. Personajul Doctor Dolittle a fost creat în anii 20 ai secolului trecut de scriitorul Hugh Lofting, fiind eroul unei serii de cărţi pentru copii.

Prima versiune pentru marele ecran a medicului care poate comunica cu animalele a apărut în 1967, cu musicalul 'Doctor Dolittle', care a câştigat două premii Oscar pentru cel mai bun cântec şi cele mai bune efecte speciale, relateaza agerpres.

Totuşi adaptarea cea mai memorabilă este cea în care joacă Eddie Murphy în 1998, sub titlul 'Doctor Dolittle' care a avut încasări de aproape 300 de milioane de dolari în întreaga lume, potrivit portalului de specialitate Box Office Mojo.

Filmul a avut şi o continuare, 'Dr. Dolittle 2', în 2001. Robert Downey Jr., cunoscut şi pentru interpretările sale în seria de filme Sherlock Holmes în regia lui Guy Ritchie, îşi va relua anul acesta rolul de Iron Man în 'Spider-Man: Homecoming', un nou film despre omul-păianjen cu Tom Holland ca protagonist.