'Una dintre iniţiative vizează gratuitatea programului 'şcoală după şcoală' de la clasa I până la clasa a IV, pentru că eu cred că este un program extraordinar de important pentru dezvoltarea copilului', a declarat Anastase, relateaza Agerpres.

De asemenea, un alt proiect pe care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor îl va promova în Legislativ vizează modificarea Legii Sănătăţii, în sensul înfiinţării unor centre de urgenţă în oraşe.

'Sunt câteva lucruri care trebuie modificate pentru a permite înfiinţarea unor centre de urgenţă, în mod special, în mediile urbane. Cel puţin din discuţiile pe care le-am avut eu cu cetăţenii, inclusiv în campania electorală, sunt absolut necesare, până ce omul ajunge într-o situaţie de urgenţă', a explicat deputatul.

Fostul primar al Ploieştiului, senatorul PDL Andrei Volosevici, va susţine o iniţiativă referitoare la modificarea legii care guvernează Curtea de Conturi a României, astfel încât această instituţie să nu mai aibă doar rolul de auditor.

'Curtea de Conturi să nu fie doar un auditor. De foarte multe ori, nu poţi să întrebi oficial Curtea de Conturi ce părere are despre un contract pe care trebuie să îl faci, astfel încât să ai o poziţie oficială anterioară momentului în care eventual te hotărăşti să începi procedura sau să-l închei. Cu alte cuvinte, (...) ar trebui să ai posibilitatea tu, administraţie locală, să întrebi Curtea de Conturi. Să ai un răspuns oficial, astfel încât, în baza acestui răspuns, fie să renunţi la acea iniţiativă, fie să mergi în continuare cu acea procedură. Legea, în momentul ăsta, nu prevede această posibilitate şi atunci, discutând cu toată lumea, poţi să faci o modificare legislativă', a declarat Volosevici.