Roboţii, înzestraţi cu dispozitive folosite de industria telefoanelor mobile şi de cea a internetului, pot fi utilizaţi ca bone, infirmieri, personal medical pentru situaţii de urgenţă şi chiar însoţitori pentru petreceri. Roboţii vor fi puşi în vânzare cu preţul de 198.000 de yeni (1.900 dolari) şi sunt capabili să înveţe şi să exprime emoţii, a precizat CEO-ul companiei nipone, Masayoshi Son, într-o conferinţă de presă.

Potrivit Reuters, un prototip va fi prezentat în această săptămână, urmând să îi ajute pe clienţii care se vor prezenta într-unul dintre magazinele de telefoane mobile deţinute de SoftBank în Japonia. Acest robot subţire, înalt cam de un metru, botezat "Pepper", l-a însoţit pe Masayoshi Son la conferinţa de presă şi a răspuns întrebărilor ce i-au fost adresate de reporteri, cu o voce uşor piţigăiată, de băiat preadolescent.

"Oamenii spun despre anumite persoane că sunt «roboţi», pentru că nu au emoţii, nu au inimă. Pentru prima dată în istoria omenirii, vă prezentăm un robot cu inimă, cu emoţii", a spus Masayoshi Son.

Roboţii au fost concepuţi de compania franceză Aldebaran, ale cărei acţiuni sunt deţinute, parţial, de SoftBank din 2012, şi vor fi manufacturaţi de compania Hon Hai Precision Industry Co Ltd. din Taiwan.

Roboţii niponi vor utiliza tehnologia cloud pentru a face schimb de date şi pentru a-şi dezvolta propriile capacităţi emotive. Ei nu vor face schimb însă de informaţii personale despre stăpânii lor.