'Oamenii sunt speriat de gandul ca roboţii ar putea prelua controlul asupra lumii sau putea ocupa toate locurile de muncă, dar eu cred că vor fi multe cazurile în care roboţii vor veni şi vor face lucruri bune', a estimat inginerul, care conduce o echipă de 60 de persoane.

Mahoney a menţionat , drept exemplu, cazul medicinei, domeniu în care roboţii îi ajută deja pe chirurgi să opereze cu mai multă precizie. 'Dacă ne gândim cum era lumea acum o sută ani, ne dăm seama cat s-a evoluat. Cateva automobile, fara calculatoare, iar activitatea era în mod fundamental agricolă. Schimbarea a fost uriaşă', a subliniat acesta.

SRI definitivează robotul 'Proxy', un umanoid care ar putea fi utilizat în operaţiuni de salvare în caz de catastrofă, dar şi în agricultură şi în minerit, şi pe care laboratorul din Menlo Park speră să-l scoată pe piaţă chiar în 2015.'Este un umanoid care merge şi a fost conceput pentru a fi excepţional de eficient', a afirmat Mahoney.

Robotul 'Proxy' va putea să culeagă fructe şi legume şi să realizeze numeroase activităţi în agricultură. Va putea, de asemenea, să înlăture dărâmături şi să caute persoane dispărute în urma unei catastrofe.

'Imaginaţi-vă un robot care poate să intre într-o clădire cuprinsă de flăcări şi să salveze vieţi sau, în cazul unui dezastru ca la Fukushima, să intre în uzina nucleară şi să închidă valve', a mai spus Mahoney..