Adevarate capodopere tehnologice in miniatura, aceste roboti pot in cateva minute si fara vreun ajutor din partea omului sa se contorsioneze si sa auto-organizeze pentru a se deplasa. O performanta care aminteste de gigantii extraterestri din seria de filme Transformers.

Desigur, aceste dispozitive nu sunt la fel de impresionante si va fi nevoie de ani buni inainte ca ele sa fie in stare sa se transforme in masini. Dar principiul exista si sunt folosite motoare reale. Inventia, inspirata din origami, a fost descrisa intr-un articol publicat in revista Science.

"A obtine asamblarea automata a unui robot si a-l face sa indeplineasca un anumit lucru a constituit una dintre etapele importanta a anilor de munca", a explicat Rob Wood.

La final, cand toate problemele isi vor gasi, mai devreme sau mai tarziu, rezolvarea, aceasta tehnologie va putea fi utilizata pentru asamblarea facila a unor obiecte complexe pornind de la o "baza" plata. "A fabrica un robot in zilele noastre este costisitor si necesita timp. Visul nostru este de a face aceasta fabricatie rapida si ieftina", a adaugat omul de stiinta.

 

 


Gentside Découverte