La experiment au participat 308 barbati si 594 de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 36 de ani. Toti au fost intrebati in legatura cu importanta sarutului in relatii de scurta si de lunga durata. Analizand raspunsurile primite, specialistii britanici au constatat ca femeile acorda o atentie sporita sarutului, comparativ cu barbatii.

Se considera ca reprezentantele sexului frumos sunt mai abile, dar si mai pretentioase, in alegerea partenerului. In mare parte, aceasta grija este determinata de faptul ca, intr-o relatie de lunga durata, femeile poarta responsabilitatea nasterii si educarii copiilor, precizeaza autorii studiului intr-un articol publicat in revista Human Nature.

In ceea ce priveste sarutul, el este considerat un factor major in luarea unei decizii atat de barbati, cat si de femei, indiferent de aspectul lor fizic. Sarutul indica in ce masura cineva este sau nu potrivit pentru o legatura.

Studiul confirma, practic, ipoteza oamenilor de stiinta, conform careia gustul unui sarut sau mirosul partenerului permit in mod inconstient, de fapt, o evaluare a caracateristicilor genetice a acestuia, precum si starea lui de sanatate.