Înainte de a aborda subiectul purificării sângelui, îţi vom prezenta batele poziţiei unice pe care o are sângele în funcţionarea corectă a organismului  nostru, în aşa fel încât să poţi înţelege cât de importantă este detoxificarea sa.

Sângele are sarcina de a aproviziona celulele cu oxigen şi substanţe nutritive, în aşa fel încât în cadrul lor să se poată elibera energie şi să poată desfăşura activităţile de organizare specifice vieţii. În acelaşi timp, sângele, împreună cu sistemul limfatic, este responsabil cu menţinerea unui ritm metabolic constant; tot el asigură şi intermedierea ninfluenţelor hormonale de la celulă la celulă. Şi nu în ultimul rând, fără el nu ar putea funcţiona sistemul nostru imunitar.

Elementul constitutiv fundamental al sângelui este bineînţeles, apa. În această apă sunt dizolvate cantităţi mari de minerale bazice, în primul rând potasiu, sodiu, calciu, magneziu şi fier care, împreună, formează aşa-numitul “sistem tampon”, a cărui sarcină este de a păstra valoarea pH-ului la aprox. 7,4.  Sângele mai conţine substanţe importante, pe care le transportă pentru a satisface nevoile celulare: glucoza, aminoacizii, acizii graşi, enzimele, vitaminele şi hormonii. Pe de altă parte, el conţine şi produse al, reziduuri cum ar fi: radicali acizi, resturi de acizi nucleici, etc.

Cantitatea de sânge în corpul uman reprezintă o treisprezecime din greutatea corpului, deci un om de 80 kg are în jur de 6l de sânge.

 

Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro

Citeste si 5 factori care cresc nivelul colesterolului