Paşii întreprinşi în acest sens vizează construirea gazoductului cu Republica Moldova, semnarea de către Romgaz, OMV Petrom şi ExxonMobil a unui acord de opţiune de participare 10% la operaţiunile petroliere din Marea Neagră, aprobarea memorandumului privind fuziunea dintre RADET şi ELCEN. 

În plus, Hidroelectrica a trecut pe profit, acesta ajungând la 144 milioane lei în trimestrul I. Potrivit estimărilor Guvernului, sunt şanse mari ca, în următoarele două luni, să fie aprobat proiectul Nabucco. 
 
"România poate deveni un producător important de energie pentru întreaga regiune în următorii ani", consideră Executivul. 
 
Documentul mai face referire la înfiinţarea Ministerului pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, demarându-se procedurile pentru realizarea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov. De asemenea, au fost finalizate ultimele tronsoane din autostrada Soarelui şi s-a dat în folosinţă tronsonul A3 Bucureşti - Ploieşti. 
 
O altă realizare constă în demararea proiectului de realizare a celui mai puternic laser din lume (ELI) la Măgurele, relatează Agerpres în pagina sa electonică.