România este prezentă, pentru a doua oara, la ISH Frankfurt, ce are loc din 2 în 2 ani, cu un pavilion naţional organizat de Ministerul Economiei în parteneriat public-privat cu Asociatia Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), cu finanţare parţială de la bugetul de stat, în cadrul programului de susţinere şi promovare a exporturilor, conform OUG 120/2002 şi HG 296/2007.

La ediţia din 2013, România participă cu un pavilion de 262 mp., alcătuit din 2 standuri, unul de 109 mp. situat în clădirea Galleria, şi unul de 153 mp., într-un spaţiu expoziţional amenajat în curtea complexului expoziţional. Cele 12 firme româneşti participante: ALLIANTZ ECOTERM Ilfov, CAVAL Cluj, ECOHORNET Ilfov, ECO SENMETAL Ilfov, FIBREX Salaj, PANASOL Buzău, RADOX Bucureşti, RADOX RADIATORS Bucureşti, ROCOTHERM RADIATORS Campulung Muscel, ROYAL LAND Ilfov, SOLEX Alba, SORAN ENTERPRISE Ilfov expun: radiatoare, cazane pentru încălzire centrală pe lemne şi peleţi, convectori de pardoseală, căzi de baie, obiecte din ceramică, panouri solare, ţevi şi fitinguri din materiale plastice pentru construcţii şi echipamente electrice.

Oamenii de afaceri români prezenţi la ISH Frankfurt 2013 au avut încă din prima zi întâlniri de afaceri, existând perspective reale pentru creşterea exporturilor româneşti de acest gen de produse, atât pe piaţa germană cât şi pe terţe pieţe, şi pentru identificarea unor potenţiale oportunitaţi de atragere de investiţii în ţara noastră.

La actuala ediţie a ISH participă 2.434 de expozanţi, din 57 de ţări, dintre care 1.413 sunt din afara Germaniei. Firmele participante au închiriat absolut toate spaţiile expoziţionale puse la dispoziţie de organizatorul Frankfurt Messe, însumând 258.000 mp. Se aşteaptă ca numărul de vizitatori din acest an să depăşească 200.000.

Tema centrală a ediţiei din acest an este „conservarea resurselor” şi ea va fi axată pe două sectoare cheie „ISH Apă” şi „ISH Energie”. La ISH 2013 vor participa leaderii mondiali din domeniu, care vor folosi prilejul oferit de aceasta pentru a-şi prezenta noile produse, cele mai recente tehnologii şi soluţii gata de piaţă, multe dintre ele în premieră mondială.

Secţiunea ISH Apă este focalizată pe purificarea apei potabile şi pe soluţii moderne de design pentru băile viitorului, cu aplicaţii concrete, special croite pentru nevoile de zi cu zi.

Secţiunea ISH Energie se concentrează pe sisteme de încălzire eficiente, energii regenerabile, eficienţă energetică şi confort în ventilare şi tehnologii de aer condiţionat. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă întregul spectru al tehnologiei sistemelor inovative pentru clădiri.