Hong Kong şi America de Nord au cei mai conectaţi consumatori din lume, iar cei din Emiratele Arabe Unite se apropie vertiginos de primul pluton, potrivit clasamentului GfK Connected Consumer Index, realizat în 78 de ţări şi opt regiuni ale lumii.

Indicatorul prezintă ţările cu cei mai conectaţi consumatori la lumea digitală, atât în total, cât şi detaliat, pe fiecare dintre cele unsprezece tipuri de dispozitive (smartphone, tabletă, laptop, PC, wearables, televizor inteligent, STB - receptor TV, consolă de jocuri video, e-Reader, automobil conectat, casă inteligentă), împreună cu tendinţele din ultimii cinci ani.

Clasamentul GfK Connected Consumer Index din ultimii doi ani arată că Hong Kong şi America de Nord (Statele Unite ale Americii, Canada şi Mexic) deţin constant primele două poziţii printre cele mai bine conectate naţiuni din lume. Cu toate acestea, consumatorii din Emiratele Arabe Unite se apropie rapid de plutonul fruntaş, sărind de pe locul al 8-lea în 2015 pe al treilea, prognozat pentru acest an.

În pieţele dezvoltate - în primul rând Europa de Vest şi America de Nord - motoarele de creştere au trecut deja la următorul nivel de conectivitate pentru consumatori, oferind noi beneficii. Produsele 'wearables' conduc, împreună cu automobilele conectate. O altă oportunitate importantă este tehnologia pentru casele inteligente. Totuşi, este de aşteptat ca aceasta să fie mai lentă şi mai stabilă în ceea ce priveşte curba de adoptare de către consumatori, scrie agerpres.