Anul acesta România va avea un pavilion de 158 metri patrati la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde” care se va desfăşura la Berlin în perioada 18-27 ianuarie 2013. La expozitie va fi prezentată o gamă largă de produse romanesti: miere, produse procesate din carne, produse lactate, vin, pălincă, produse de patiserie, etc.

România a participat zece ani la rând la „Săptămâna Verde” de la Berlin, iar în anul 2012 a avut statutul de ţara parteneră, beneficiind de un pavilion naţional de 1000 m.p. La eveniment a participat şi comisarul european Dacian Cioloş.

Cu ocazia acestei expoziţii ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va avea o întâlnire cu miniştrii agriculturii din ţările participante la evenimentul de la Berlin. În cadrul întâlnirii miniştri vor discuta despre “Investiţiile responsabile în economia agrară şi alimentară – factor cheie pentru economia alimentară şi dezvoltarea agricolă”. Vor fi analizate şi aspectele legate de modalitatea în care investiţiile private şi publice pot contribui la dezvoltarea sectorului agricol şi alimentar mondial.