O suprafaţă de peste 3.200 de metri pătraţi din zona Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca intră în custodia Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian - Romatsa, care s-a angajat să contruiască un turn de control care va asigura funcţionalitatea noii piste de 2.100 de metri. Consiliul Judeţean a închis şi procedura exproprierilor, astfel că noua pistă ar putea deveni funcţională din această toamnă.

Costurile la noua pistă a aeroportului au ajuns, de la 137 la peste 208 milioane de lei (fără TVA). La această sumă se mai adaugă şi cheltuielile cu exproprierile şi de asemenea şi cele care vizează lucrările de deviere a pârurilor Becaş, Murători şi Zăpodie.

"Este un obiectiv complet legat de investiţia pistei. Practic, noi asigurăm infrastructură modernă pe aeroport, iar Romatsa vine cu echipamentul care va oferi condiţiile de siguranţă pentru traficul aeriean. Şi aici vorbim atât despre sistemul ILS (pentru ghidarea avioanelor), cât şi despre turnul de control (TWR)", a comentat Ioan Oleleu, vicepresedinte CJ Cluj.