Nuclearelectrica a anuntat, la randul ei, că a luat act de numirea lui Romeo Urjan în funcţia de director general al CNU. Romeo Urjan a ocupat poziţia de director de producţie al CNE Cernavodă până în anul 2000, iar ulterior anului 2000 a ocupat diverse poziţii strategice de management (în operare şi exercitarea controlului nuclear) la compania Ontario Power Generation din Canada.

"Motivată de necesitatea readucerii experţilor români în ţară, SNN a iniţiat în anul 2014 procedura de recrutare pentru poziţia strategică de Director Direcţia Tehnică şi Securitate Nucleară din cadrul sediului executiv, poziţie care a fost ocupată în perioada mai 2015-noiembrie 2016 de domnul Romeo Urjan, asigurând integral funcţia de coordonare şi control dintre sediul central şi cele două sucursale în domeniul complex al funcţiilor de securitate nucleară", spun reprezentanţii Nuclearelectrica.

Potrivit acestora, recrutarea SNN s-a realizat în baza unor criterii solide de calificare tehnică şi operaţională, experienţă în industria nucleară şi experienţă în poziţii similare de management.

"Considerăm că numirea în funcţia de Director General al CNU s-a realizat de către Consiliul de Administraţie al CNU în contextul necesităţii asigurării unui specialist în industria nucleară şi în management strategic pentru redresarea CNU şi implementarea unor strategii de eficientizare şi creştere care să conducă la menţinerea ciclului nuclear integrat, dezvoltarea capabilităţilor CNU şi la creşterea competitivităţii companiei", se mai arată în comunicatul Nuclearelectrica.

Urjan este expert în operare, construcţie şi punere în funcţiune de capacităţi nucleare, securitate nucleară şi programe de pregătire. Compania Naţională a Uraniului estimează că va finaliza acest an cu o pierdere de 101,3 milioane de lei, faţă de un rezultat negativ de 143,3 milioane de lei în 2015, potrivit proiectului de buget privind veniturile şi cheltuielile companiei, publicat pe site-ul Ministerului Energiei. Astfel, compania şi-a bugetat venituri totale de 43,5 milioane de lei şi cheltuieli totale de 144,8 milioane de lei, scrie agerpres.