Transferul dreptului de proprietate asupra centralei de la Iernut s-a realizat in scopul stingerii datoriei pe care Electrocentrale Bucuresti, producatorul de caldura al Capitalei, o are fata de Romgaz, sustine Consiliul Concurentei.

CET Iernut este prezenta pe pietele producerii si comercializarii de energie electrica, serviciilor tehnologice de sistem si a celei de echilibrare. Pe  piata de genereare de electricitate cota de piata a CET Iernut s-a incadrat intre 0 si 5% in 2012. Principalii concurenti ai centralei sunt Hidroelctrica, CE Oltenia, Nuclearelectrica si Petrom

Dupa achizitia acestei termocentrale, Romgaz, cunoscut ca unul din cei doi mari producatori de gaze naturale a tarii, intra pe toate pietele care activeaza CET Iernut. Romgaz devine astfel producator de curent si va beneficia de facilitatea pe care Petrom a obtinut-o anul trecut si anume aceea ca nu va fi nevoita sa utilizeze gaz din import la centrala proaspat intrata in patrimoniu. In felul acesta costurile cu combustibilul va fi mai redus, in conditiile in care gazul de afara e de trei ori mai scump. 

Electrocentrale Bucuresti avea o datorie de 150 de milioane de euro la Romgaz.