Examinarile medicale pentru obtinerea sau pentru eliberarea unui nou permis de conducere dureaza in cadrul Clinicilor Romgermed aproximativ 2 ore, toate investigatiile necesare avand loc in cadrul aceleiasi clinici in care conducatorul auto se prezinta, au anunţat joi oficialii companiei.

Efectuarea examinarilor medicale se poate face in orice zi a saptamanii, pe paliere orare predefinite, ajustate disponibilitatii de timp a oricarui solicitant, fie el elev, student, angajat sau din oricare alta categorie. Pretul este de 110 lei. In cazul in care nu exista probleme medicale deosebite, fisa medicala se elibereaza pe loc, pe formatul standard cerut de catre autoritati.

Pentru toti conducatorii auto testati, Clinicile din cadrul Grupului Medical Romgermed ofera posibilitatea tratarii si corectarii afectiunilor care ar putea afecta capacitatea de a conduce pe drumurile publice.

“In 2012, un numar de 342 conducatori auto au primit indicatii de tip apt cu corectie optica, apt cu corectarea afectiunilor ORL, cardiologice, sau a altor afectiuni.”, declara doctor George Manoiu, Director de Dezvoltare al Grupului Medical Romgermed.

Pentru a putea obtine o fisa medicala cu aviz de tip apt, fiecare conducator auto trebuie sa fie examinat de catre o echipa pluridisciplinara de medici din specialitatile: medicina interna, ORL, oftalmologie, neurologie, psihiatrie, ortopedie. Totodata trebuie efectuata o testare psihologica specifica.

“Dispunem de toate acreditarile si indeplinim toate conditiile cerute de catre Directia de Sanatate Publica si de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, autoritati cu care colaboram constant, facand parte dintre furnizorii de acest tip de servicii agreati. Putem efectua fise medicale in vederea obtinerii permisului de conducere si pentru conducatorii auto cu domiciliul in alte localitati sau judete. Constant avem solicitari din judete precum Giurgiu, Prahova, Ialomita, Dambovita, Arges, Ilfov si multe altele.”, completeaza George Manoiu.

Grupul Romgermed a fost înfiinţat în 1999, iar în prezent are peste 20 de centre medicale, laboratoare de analize medicale şi puncte de lucru, în care lucrează peste 500 de cadre medicale potrivit datelor proprii.