"Deocamdată am depus scrisoarea de intenţie. Urmează organizarea a ceea ce înseamnă "data room" (camera de date, n.r.). În funcţie de rezultatul analizelor pe care le vom face din punct de vedere business, din punct de vedere financiar şi juridic, în funcţie de cotaţiile de pe piaţă, vom face oferta corespunzătoare. Dar, deocamdată, subliniez că suntem departe de acest lucru. Şi ei sunt la început, răspunsurile la scrisoarea de intenţie vor veni curând, poate în câteva săptămâni, iar în funcţie de asta vă vom ţine la curent. E normal să fiţi informaţi, e normal să vă dăm toate detaliile, dar suntem într-o fază incipientă", a spus Dumitru.

El a mai spus că Rompetrol nu are un termen pentru acest proiect, dar, ca în orice business, este bine să nu pierzi oportunitatea şi momentul. Potrivit portalului de ştiri serbianmonitor.com, alături de Rompetrol, de privatizarea combinatului Petrohemija Pancevo mai este interesată şi compania cehă de investiţii financiare J&T IB and Capital Markets, care a depus, de asemenea, o scrisoare de intenţie până la termenul-limită, 3 mai.

În 2007, Rompetrol, condusă la acel moment de Dinu Patriciu, a participat şi la procesul de privatizare a companiei petroliere de stat din Serbia, NIS, achiziţionată până la urmă de Gazprom Neft, divizia petrolieră a gigantului rus. Totodată, Cătălin Dumitru a reiterat intenţia Rompetrol de a achiziţiona o capacitate de rafinare în zona Mării Meditarane, după ce pachetul majoritar de acţiuni va fi preluat de chinezii de la CFC.

KMG International are operaţiuni de rafinare, retail, trading, petrochimie, upstream şi servicii industriale în 11 pieţe principale, printre care România, Bulgaria, Georgia, Moldova, Franţa şi Spania, scrie agerpres.