Nouriel Roubini este de parerea ca pietele americane vor continua sa creasca in urmatorii doi ani, stabilind chiar noi valori record. « Trendul ascendent se va mentine un an, cel mult doi. Dar intr-un final, aceasta evolutie se va incheia cu o prabusire dramatica a preturilor la active, urmata de un infiorator colaps al pietei de actiuni », a avertizat Roubini intr-o interventie la CNBC.

In opinia expertului, in pofida catorva semne de ameliorare, economia americana ramana destul de fragila, iar euforia, reala sau falsa, care s-a instalat pe Wall Street este departe de starea generala de ingrijorare si de neincredere din SUA. 

In ajun, indicele Standard&Poor’s 500 a stabilit un nou maxim istoric, depasind pentru prima data pragul de 1.600 de puncte. Oricum, nivelul actual al S&P500 este cel mai ridicat de la crearea acestui indice. Pragul de l.500 de puncte a fost trecut in martie 2000. La randul sau, indicele Dow Jones a marcat o noua valoare record, depasing un important prag psihologic de 15.000 de puncte.