Cele doua parti scandeaza, pe rand, „Aparam Crimea”, „Crimea nu este Rusia”. Prezente la fata locului, fortele de ordine, fara scuturi, bate sau casti de protectie, nu au reusit sa separe cele doua tabere, care s-au linistit singure, dar nu inainte ca mai multi dintre participantii la bataie sa iasa destul de sifonati, unii cu capul spart, altii cu nasul in sange.

Potrivit informatiilor de la fata locului, reprezentantii comunitarii de tarari au inconjurat cladirea Parlamentului local. Sunt, conform estimarilor martorilor oculari, aproximativ 3.000 de tatari.

In acest context, trei fosti presedinti ai Ucrainei, Leonid Kravciuk, Leonid Kucima si Viktor Iuscenko, au acuzat Rusia de amestec direct in viata politica a Republicii autonome Crimea. „Rusia, care tot timpul a catalogat drept amestec in treburile interne ale Ucrainei tentativele partenerilor nostri internationali de reglementare a situatiei pe cale politica, acum a recurs ea insasi la amestec politic in viata politica a Crimeii”, afirma cei trei fosti presedinti.

„Deosebit de periculos este scenariul de federalizare a statului ucrainean. Este drumul catre o escaladare a crizei politice, catre o incitare a dusmaniilor politice din Crimea, catre discreditarea noii puteri ucrainene”, continua comunicatul, citat de presa ucraineana si rusa.