In opinia lui, a doua cale este presarata cu riscuri. „Dar primul scenariu, cu posibilitatea falsa de mentinere a bunastarii dobandite deja, este si mai periculoasa. Este drumul direct catre pierderea acestei bunastari. Este drumul direct spre prapatie”, avertizeaza Medveded. Pe de alta parte, el constata ca „nivelul investitiilor in economia rusa este destul de mic”.

In incercarea de a explica aceasta stare de fapt, Medvedev scrie ca „investitorii traiesc si acum cu teama irationala ca trebuie sa lucreze intr-o Rusie de neinteles si imprevizibila. Intr-o Rusie dominata de o neincredere absolut justificata fata de institutiile publice. Iar cel mai trist este faptul ca aceasta neincredere se manifesta inclusiv in privinta justitiei si a organelor de ordine”, subliniaza Medvedev.

Referindu-se la sistemul bancar, premierul rus a notat ca, „pe de o parte, el si-a dovedit stabilitatea in fata celor mai serioase fenomene de criza. A asigurat intregritatea depunerilor cetatenilor. Ceea ce este un lucru bun. Dar pe de alta parte, structura lui este departe de a fi una optima”, a aratat seful guvernului de la Moscova.