Autoritatile de la Moscova nu sunt convinse ca presedintele Donald Trump va avea un viitor reusitla Casa Alba. Neincredere care sporeste pe masura ce scandalul legat de presupusul amestec al Kremlinului in alegerile prezidentiale din SUA, in general de relatiile dintre echipa prezidentiala si Rusia, ia amploare.

Potrivit unor surse bine informate de la Kremlin, citate de agentia Bloomberg, conducere rusa spera ca Trump va reusi in decurs de cateva luni sa-si consolideze pozitiile la Washington. Dar daca un eveniment atat de banal, in ultima instanta, precum intalnirea cu seful diplomatiei de la Kremlin, Serghei Lavrov, a generat o adevarata furtuna in SUA, este evident ca nu se poate pune problema unei normalizari a relatiilor dintre cele doua tari.

Iar situatia se inrautateste pe zi ce trece, perspectivele nefiind deloc unele datatoare de incredere. In aceste conditii, scrie mai departe Bloomberg, Kremlinul nu poate angaja un dialog constructiv cu Washington in chestiuni cheie de politica internationala, precum razboiul din Siria sau situatia din Ucraina.