Incercand o previziune pentru 2016, Gref a estimat o crestere economica zero. "In economie, situatia va fi in jur de zero. Deocamdata, multi factori indica inclusiv o usoara scadere, dar in acelasi timp este foarte posibila si o usoara crestere", a subliniat bancherul la sfarsitul unei reuniuni a consiliului de supraveghere al Sberbank.

Continuandu-si prognoza, el nu a exclus ca, anul viitor, preturile la petrol sa depaseasca pragul psihologic de 50 de dolari/baril si sa se mentina la acest nivel o buna perioada de timp.

Presa rusa aminteste ca, in luna august, guvernatorul Bancii centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a afirmat, la o intrevedere cu presedintele Vladimir Putin, ca sistemul bancar al tarii este stabili si se afla intr-o zona sigura.

O luna mai tarziu, in septembrie, vicepresedintele Bancii Rusiei, Mihail Suhov, a anuntat ca dintre cele 55 de bani carora le-a fost retrasa licenta de functionare, 37 au fost "banci-kamikaze", adica institutii care efectuat in mod constient operatiuni indoielnice.