Numai doua companii americane din domeniul auditului geologic detin cele mai corecte date vizand resursele naturale ale Rusiei: este vorva de Miller & Lents si DeGolyer & MacNaughton.

Comisia mai sus mentionata a cerut, de asemenea, infiintarea unui sistem autohton de audit a rezvervelor de minereuri, ca masura de protectie a acestei ramuri de activitate fata de efectul sanctiunilor amerciane si europene.

Producatorii de petrol nu sunt dispusi sa renunte la serviciile firmelor straine de audit pana cand noua companie nationala nu va dobandi un loc meritat pe piata internationala. In plus, conform regulilor de listare, marile burse occidentale solicita punctul de vedere al expertilor de la Miller & Lents sau DeGolyer & MacNaughton.

Pe de alta parte, fara un audit al rezervelor de petrol si gaze naturale, efectuat de o socitate internationala cu autoritate in domeniu si care se bucura de increderea investitorilor, se restrang posibilitatile de atragere a unor investitori straini in diferite proiecte.