In sprijinul teoriei sale, cotidianul citeaza cuvintele lui Serghei Sokolov, un apropiat al oligarhului intrat in dizgratia Kremlinului. In prezent, Sokolov este directorul unei firme de protectie si paza, iar in anii 1990 a condus serviciul de securitate al lui Berezovski in Rusia.

Sokolov sustine ca informatiile referitoare la complot Berezovski le-a primit de la MI6 si CIA, care mizau pe el in calitate de lider si principala forta a preconizatei lovituri de stat. 

Toate materialele stranse, Berezovski intentiona sa le inmaneze presedintelui Putin, in speranta ca astfel, sa-l induplece pe liderul de la Kremlin sa-i permita revenirea in tara.

Sokolov afirma, de asemenea ca Berezovski ar fi reusit, cu putin inainte de moarte, sa trimita o parte din documente lui si altor persoane de incredere. "Printre hartii se afla inclusiv un plan detaliat al operatiunii, precum si scenariul actualelor evenimente din Ucraina".

Printre materialele primite de Sokolov, scrie mai departe cotidianul citat, se afla si o lista cu numele celor care s-au deplasat la Londra pentru a discuta cu Berezovski despre "inlaturarea lui Putin de la putere. Este vorba de oligarhi rusi, care finanteaza miscarea anti-Putin din Ucraina".

Acelasi Sokolov avertizeaza ca intentioneaza sa publice toate documentele aflate in posesia lui. In plus, fosta garda de corp a lui Berezovski precizeaza ca si-a luat masuri de siguranta: "Daca maine voi fi impuscat, toate materialele vor ajunge in mainile presedintelui".

In 23 martie 2013, Berezovski a fost gasit fara viata in vila fostei sale sotii, imobil situat nu departe de Londra. Anchetatorii au ajuns la concluzia ca omul de afaceri si-a pus capat zilelor din cauza datoriilor si pe fondul unei depresii profunde.