"Nu ne pregatim de razboi", a spus oficialul rus. Desi, daca parcurgi ziarele occidentale, "vei ramane cu sentimentul ca maine incepe razboiul", a adaugat reprezentatul oficial al MAE de la Moscova.

"Dar noi nu ne gandim la asta. Avem alte scopuri si alta viata. Trebuie sa intelegeti ca pentru poporul rus nimic nu poate fi mai ingrozitor decat un razboi. Am pierdut 20 de milioane de oameni numai in cel de-al doilea Razboi mondial... Pentru orice cetatean al Rusiei razboiul este cel mai cumplit lucru", a repetat Zaharova.

Potrivit afirmatiilor sale, Rusia vrea sa fie lasata sa se dezvolte. Dar,  de indata ca Rusia ajunge la un anumit nivel al evolutiei sale, incepe o activitate externa agresiva impotriva ei, politica menita sa o opreasca din drum. "Nu dorim altceva decat sa fim lasati in pace sa ne ocupam de noi insine si sa dezvoltam, de la egal la egal, relatii cu taote tarile lumii pe baza dreptului international si a respectului reciproc", a mentionat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse.

Presa de la Moscova aminteste ca in 9 iulie, presedintele SUA, Barack Obama, a declarat ca actiunile Rusiei in Ucraina se numara printre cele marile amenintari cu care se confrunta NATO. Ulterior, secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, a afirmat ca Rusia nu reprezinta un pericol direct pentru NATO.