In context, el a admis că Rusia are nevoie de reforme structurale profunde pentru a-şi diminua dependenţa de exporturile de hidrocarburi, dar a insistat că aceste reforme nu trebuie să afecteze societatea. 'Orice intensificare a reformelor va amplifica şi fenomenele de criză şi le va prelungi de-a lungul mai multor ani', a indicat şeful executivului de la Moscova, care a subliniat că preferă o abordare mai conservatoare a acestor transformări.

'Am reuşit să evităm tăieri în bugetul pe anul 2016, ceea ce părea inevitabil la începutul anului. Nu intenţionăm să rectificăm bugetul în acest exerciţiu', a adăugat el, precizând de asemenea că nici nu doreşte să crească impozitele mai devreme de anul 2018. Medvedev a susţinut că a evitat creşterii impozitelor întrucât s-a reuşit sporirea cu 60% a veniturilor la buget din activităţile diferite de exploatarea resurselor de hidrocarburi.

'Nu suntem ca alte state - sau cum am fost chiar noi la începutul anilor '90 - cu mâna întinsă sperând să vină FMI-ul să-i dea bani. Nu avem probleme cu banii', a conchis Medvedev..

După ce la sfârşitul lunii ianuarie rubla s-a devalorizat în raport cu dolarul la cel mai scăzut nivel istoric, acelasi Medvedev declara, în februarie, că ministerele şi structurile statului vor fi nevoite să taie din cheltuieli şi să-şi reducă personalul pentru a face faţă crizei, iar preşedintele Vladimir Putin a promulgat atunci un act normativ ce prevede creşterea taxelor pe carburanţi, aminteste agerpres.