"Evident, ma voi intoarce cand voi fi convinsa ca pericolul a trecut sau ca exista suficiente motive sa cred ca a trecut",  spus ziarista in direct la postul de radio unde si-a desfasurat activitatea.

"Nu inteleg ce se intampla, dar inteleg ca exista violenta si faradelege, absolut nemotivate si nejustificate", a continuat jurnalista, subliniind ca incendierea masinii personale, un BMW vechi de 15 ani, a fost picatura care a umplut paharul.

"S-a intamplat dis de dimineata. Masina era parcata la locul obisnuit, in fata casei. Parintii mei au observat focul. Tata s-a repezit cu un instinctor sa domoleasca flacarile.A fost un gest nesabuit din partea lui", a adugat Latynina, precizand ca masina avea plinul facut, ceea ce insemna ca oricand putea sari in aer.

"Ar fi fost un dezastru. Casa noastra este foarte aproape de padure si ar fi fost suficienta o scanteie pentru a transforma totul intr-o mare torta. Este evident ca persoanele care au facut asta stiau ca ar fi putut exista victime. Dar nu le-a pasat. Ceea ce este foarte trist in toata aceasta poveste", a spus jurnalista.

Chemata sa ancheteze cazul, politia a exclus varianta unei maini criminale, insistand pe ideea unei defectiuni de natura tehnica. "Mi-au spus ca autoturismul era vechi, ca multe circuite erau uzate si ca desele spalari puteau afecta sistemul electric al automobilului", a continuat Latynina.

In acest context, Uniunea ziaristilor din Rusia a cerut organelor abilitate efectuarea unei investigatii minutioase a celor intamplate, identificarea si tragerea la raspundere a vinovatilor.