"Dar armata rusa este eficienta, a devenit moderna si este bine pregatita de lupta. A crescut de cateva ori numarul de antrenamente, aplicatii, de exercitii si controale neanuntate, trezind o ingrijorare absolut nejustificata printre partenerii nostri, sa le spunem asa. Cand ei organizeaza manevre, noi nu intram in panica, dar ei incet sa se agite, sa se enerveze", a continuat Putin la o intalnire cu muncitorii unei intreprinderi din Iaroslavl.

"Repet, pentru ca este important, noi nu amenintam pe nimeni, nu vrem sa amenintam pe cineva. La ce ne-ar folosi? Teritoriul tarii noastre este cel mai mare din lume, iar datoria noastra este, am spus deja, toti stiu, de a asigura securitatea statului nostru, a poporului nostru. Fortele noastre militare pot indeplini aceasta misiune, vom continua sa le dezvoltam", a subliniat liderul de la Kremlin. 

Intre timp, publicatia germana Der Spiegel scrie ca un raport secret destinat secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, descrie consecintele retragerii trupelor SUA din Europa, subliniind ca, in momentul de fata, soldatii americani nu pot fi de nimeni inlocuiti, pentru ca astfel de forte nu are nici Germania, nici Marea Britanie, nici Franta. 

Autorii raportuli considera ca, in cel mai bun caz, Trump ar trebui sa se limiteze la o solicita statelor membre ale Aliantei sa-si respectare obligatiunile financiare, respectiv alocarea a 2% din PIB-ul fiecare tari. Cerinta indeplinita numai de SUA si de Marea Britanie.