"Multi se tem ca activitatea acestei grupari este departe de a lua sfarsit. Atacurile cibernetice asupra NATO au crescut cu 60% in cursul anului trecut, potrivit unor surse din interiorul Aliantei. Atacurile impotriva institutiilor UE s-au intensificat, la randul lor, cu 20%", scrie FT, citand specialisti in domeniu.

Hackerii au intrat deja in computerele politicilor din Franta si Germania, unde anul acesta au fost programate alegeri generale. Dupa spargerea serverelor Partidului democrat al SUA, gruparea a initiat o serie de noi operatiuni. Printre altele, ea a spart zeci de ONG-uri care colaborarea cu majoritatea organizatiilor umanitare in Siria.

Financial TImes sustine, referindu-se la afirmatiile unui lucrator al serviciilor britanice de securitate, ca posibilitatile tehnice si codurile folosite de APT 26 sunt "de cel mai inalt nivel". "Se intrevede o vasta experienta profesionala, la elaborararea fiecarei actiuni aplicandu-se cel putin doua abordari diferite. Una are drept scop elaborarea instrumentelor, cealalta vizeaza o analizare detaliata a victimei si organizarea operatiunii propriu-zise", a explicat Lora Galante, specialist in securitate cibernetica.

"Pe de alta parte, intrebarea care se pune este de ce APT 28 a renuntat la stilul ascuns, desi previzibil, de strangere de informatii, la actiuni ofensive de mare risc, la diversiuni si manipulatii", se intreaba FT, pentru a mentiona, imediat, ca ministrul rus al apararii, Serghei Soigu a anuntat, recent, infiintarea in cadrul Fortelor armate a unui trupe specializate in operatiuni cibernetice.